Μιλώντας το Σάββατο στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Ν. Κοτζιάς έβαλλε και πάλι κατά του Π. Καμμένου, κατηγορώντας την ηγεσία των ΑΝΕΛ για την άνοδο του εθνικισμού, ταυτίζοντας τους με τη ΝΔ. «Στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝΕΛ και η ΝΔ που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς».

Τόνισε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σταμάτησε να απειλεί πως θα ρίξει την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα τον ακολουθούσαν πολλοί βουλευτές του, ενώ εκτίμησε ότι ο Π. Καμμένος φθείρει την κυβέρνηση.

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του. Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

«Δεν θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα»

Στη συνέχεια ο Π. Καμμένος πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι δέχεται πόλεμο από τότε που τράβηξε τον δικό του δρόμο και υπογράμμισε πως δεν θα γονατίσει μπροστά στον «ολετήρα» Νίκο Κοτζιά. «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…».


Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη. «Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».