Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για 8η εβδομάδα στους δρόμους της Γαλλίας κατά της κυβέρνησης Μακρόν.  Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και προχώρησε σε 25 συλλήψεις. Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ντιζό, Παρίσι και Μπορντώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπ. Γκριβό δήλωσε ότι ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να εισβάλει στο γραφείο του, αφού είχε σπάσει την πόρτα με μικρό εκσκαφικό μηχάνημα. Ο ίδιος δήλωσε ότι «το να επιτίθεσαι σε ένα υπουργείο είναι σαν να επιτίθεσαι στο κοινό καλό, σαν να επιτίθεσαι στη δημοκρατία. Αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την αχαρακτήριστη κίνηση είναι εχθροί της ίδιας της δημοκρατίας». Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε πως τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν «επίθεση στην καρδιά της Γαλλίας, επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, θέλησε να υποβαθμίσει για μια ακόμη φορά το μέγεθος του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», λέγοντας ότι δεν αντιπροσωπεύουν την γαλλική κοινωνία. «Μιλάμε για 50.000 και αυτό ισοδυναμεί με έναν και πλέον άνθρωπο ανά κοινότητα στη Γαλλία. Αυτή είναι η πραγματική δυναμική του κινήματος τους σήμερα. Επομένως, βλέπουμε καλά ότι αυτό το κίνημα δεν είναι αντιπροσωπευτικό στη Γαλλία».