«Αν ο Α. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν το εγκρίνει ο Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» δήλωσε την Τετάρτη στο ρ/σ News 247 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, αποκαλύπτοντας την επόμενη «γραμμή άμυνας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σε ερώτηση για το τι ακριβώς θα μπορούσε να πράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο ίδιος αρκέστηκε απαντώντας «Να τον ρωτήσετε δεν είναι της παρούσης».
 
«Θεωρούμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη, θα προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κύρωσή της, θα κάνουμε τα πάντα γι αυτό. Είναι και ατομική ευθύνη του κάθε βουλευτή. Δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην άγνοια. Κάνουμε υπομονή να ξεκαθαρίσει το Ποτάμι στη στάση του. Προέχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν υπάρχει. Όπως δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, έτσι δεν θα υπερψηφίσουμε και το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε ο Λ. Αυγενάκης, με τις δηλώσεις του προκαλούν την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Ο Λ. Αυγενάκης, ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα»

«Ο γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του. Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ “δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια”» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και θέτει το ερώτημα: «Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;».
 
«Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
«Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλει πρότασης δυσπιστίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η ΝΔ πιστή σε κάθε λέξη του Συντάγματος»

«Επειδή ο κυβερνητικός θίασος είναι πλέον για το Δελφινάριο επισυνάπτω τη συνέντευξη απ' όπου προκύπτει η σκόπιμη διαστρέβλωση όσων είπα», απάντησε με «tweet» ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ο γραμματέας της ΝΔ επισύναψε το ηχητικό απόσπασμα από τη σχετική συνέντευξη και πρόσθεσε στην ανάρτησή του: «Μπορεί η παρέα του Μαξίμου να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή σε κάθε λέξη του Συντάγματος».