Η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου την Πέμπτη και την Παρασκευή, προκαλεί την αντίδραση αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 18:00 και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα γραφεία της ΕΕ. Η ΛΑΕ καλεί τους πολίτες να πουν όχι στο Δ’ Ράιχ και τονίζει ότι «η Άνγκελα Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη σε αυτόν τον τόπο και στον ελληνικό λαό».

Όπως αναφέρουν στο κοινό τους κάλεσμα, οι αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, η Μέρκελ έρχεται να κλειδώσει την  «μεταμνημονιακή» πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας και να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: 

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου:

– Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

– Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

– Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση.
Γι’ αυτό καλούμε σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Στηρίζουν οι παρακάτω Οργανώσεις και Συλλογικότητες:

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ- Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΈΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, θα τροποποιηθεί ως εξής:

– Στις 10.1.2019 στο χρονικό διάστημα μεταξύ 17:15 – 17:45, η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί και η αμαξοστοιχία 2251 εκκινεί από Κορωπί.

– Στις 11.01.2019  στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15:45 – 16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243,1223 εκκινούν από Κορωπί.