Στάση αναμονής κρατούν στο Ποτάμι εν αναμονή των νέων πολιτικών δεδομένων που πρόκειται να διαμορφωθούν από τη συνάντηση των Α. Τσίπρα και Π. Καμένου, την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, επαναβεβαιώθηκε η στάση του κόμματος όπως αυτή γνωστοποιήθηκε με χθεσινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ είναι αντίθετο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης εξέφρασαν τη θέση για στήριξη της Συμφωνίας, αλλά όχι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς επανέλαβαν ότι δεν στηρίζουν ούτε τη Συμφωνία ούτε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης εκφράστηκε θετικά τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη στήριξη της κυβέρνησης.
 
Μάλιστα, ο Γιώργος Αμυράς θεώρησε αναγκαίο να ξεκαθαρίσει και με συγκεκριμένη δήλωση τη στάση του, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του στο ρ/σ News 247 πως δεν προτίθεται να ψηφίσει θετικά σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού, που μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, προκατέλαβε και το αποτέλεσμα πιθανής ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικά διαμελισμένη πλειοψηφία ακόμα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει την εμπιστοσύνης της Βουλής».
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα μάς οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι΄ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».
 
Σύμφωνα με το Ποτάμι, πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση δημιουργεί ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης. Εφόσον ο Α. Τσίπρας υποστηρίζει ότι διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να την παρουσιάσει. Επίσης εκτιμήθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η στήριξη της κυβέρνησης αλληλοεπηρεάζονται.