Η ΝΔ αποχώρησε από την Επιτροπή των Εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα συζητηθεί η αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Ο βουλευτής της, Κωνσταντίνους Τασούλας χαρακτήρισε ασυνήθιστη πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη τη συζήτηση, καθώς«γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης».

Όπως υποστήριξε, η ΝΔ θα συζητήσει το ζήτημα με τον διάδοχο του προέδρου των ΑΝΕΛ. «Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη Ν.Δ. να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη και άρα η ΝΔ αποχωρεί». Ο Π. Καμμένος απάντησε πως δεν τελεί υπό παραίτηση.

Ο Ν. Ξυδάκης καταλόγισε πολιτικό πανικό στη ΝΔ, καθώς αποχωρούν ενώ οι ίδιοι έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών, ενώ έκανε λόγο για αυτοπροσβολή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ έγινε ασθμένως δεκτή και από την κυβερνητική πλειοψηφία και από τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η πρόταση για κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε επίσης δεκτή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ συνιστά προσβολή για το Σώμα αλλά και αυτοπροσβολή της ίδιας γιατί απέρριψε την διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει.

Η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτικό πανικό κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων. Το μόνιμο σενάριο της για εκλογές δεν συνιστά πολιτική στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση, και ενόψει μάλιστα της ψήφισης κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, συνιστά διαρκή μόχλευση ανωμαλίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου παραμένουν στην διαδικασία, ζητούν έλεγχο και απαντήσεις στα ερωτήματα τους και θα συνεχιστεί κανονικά με όλες τις πολιτικές δυνάμεις».