Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι Σαλβίνι και Κατσίνσκι αποφάσισαν να συμμαχήσουν ενόψει των ευρωεκλογών με σημαία τους την αντιμεταναστευτική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αποφασίζουν για τη μοίρα και τα σύνορα τους, χωρίς να υπακούουν τις ελίτ των Βρυξελλών

«Έχουμε ξεκινήσει διάλογο και προτείνουμε ένα κοινό πρόγραμμα σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα και κινήματα, προκειμένου να στηριχθούν οι ρίζες του χριστιανισμού, της ασφάλειας και της οικογένειας στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι. Η συμμαχία αυτή κινείται στο πλαίσιο της ακροδεξιάς συμμαχίας για τις ευρωεκλογές, που είχε ξεκινήσει με τη συμφωνία Ιταλίας και Γαλλίας τον Οκτώβριο.

Όπως μεταδίδει το Euronews, ο Ορμπάν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενίσχυση της ακροδεξιάς συμμαχίας. Δήλωσε κουρασμένος από το ΕΛΚ, στο οποίο συμμετέχει το κόμμα του, που σύμφωνα με τον ίδιο αναζητά συμμαχίες με κόμματα που είναι υπέρ της μετανάστευσης.

«Ο άξονας Πολωνίας-Ιταλίας ή Βαρσοβίας-Ρώμης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις με τις οποίες θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η χρονιά Εναποθέτω πολλές ελπίδες πάνω σε αυτό, γιατί  σημαίνει ότι στα δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις που είναι σε θέση να κυβερνήσουν αναζητούν διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας. Είναι μια καλή είδηση για εμάς και για το ΕΛΚ. Ειλικρινά, έχω κουραστεί επειδή το ΕΛΚ επιδιώκει να συνάψει συμμαχίες αποκλειστικά με κόμματα που είναι υπέρ της μετανάστευσης, είτε είναι φιλελεύθερα, είτε είναι σοσιαλιστικά».

Παράλληλα, έκανε λόγο για δύο στρατόπεδα εντός της Ευρώπης, ανάμεσα στους φιλελεύθερους και αυτούς που τάσσονται κατά των μεταναστών, τα οποία θα αντιπαρατεθούν στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Πρόκειται να υπάρξουν δύο στρατόπεδα στην ΕΕ: Η μίξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Δύση και η μίξη Ευρωπαίων και Χριστιανών στην κεντρική Ευρώπη. Το πιο σημαντικό πολιτικό διακύβευμα είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το 52% των Ούγγρων πιστεύει ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης έχει να κάνει με τους μετανάστες. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συμβιώσουμε. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι  φιλελεύθεροι αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της Ευρώπης». Δήλωσε ότι ο Σαλβίνι συνεχίζει να αποτελεί τον ήρωα του.