Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από τη Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων. 
 
Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, κατόπιν αρκετών αναβολών, το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση Ζάεφ κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την θετική ψήφο των βουλευτών του αλβανικού κόμματος Besa, καθώς και οκτώ βουλευτών του VMRO, για τις τροπολογίες που αφορούν την ιθαγένεια και τη γλώσσα.
 
Η συνεδρίαση της Βουλής και οι σχετικές ψηφοφορίες για τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ.
 
Νωρίτερα, υπήρξαν συνεχόμενες αναβολές στην έναρξη της διαδικασίας, που οφείλονται στη συνάντηση που είχε ο ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος Besa, Μπιλάλ Κασάμι, προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των δύο βουλευτών που διαθέτει το κόμμα, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων.