Δύο από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. «Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες» δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Από τους 12 τραυματίες, οι ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αστυνομική πηγή δήλωσε πως η έκρηξη κατέστρεψε ένα αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα μακριά.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.