Λίγο πριν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, βουλευτές καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα δέχονται απειλητικά μηνύματα προκειμένου να μην ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας. Η «Αυγή» αναφέρει ότι πίσω από τα απειλητικά μηνύματα βρίσκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν χρειαστεί, υποστηρίζει πως έχει δεχτεί πάνω από 200 μηνύματα αλλά δεν τους φοβάται. «Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news 247. ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης υποστήριξε ότι «οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακού την επιθυμία του λαού», επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «δεν έχει δει το συγκεκριμένο μήνυμα και δεν το γνωρίζει» και ότι τα «τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων των βουλευτών είναι δημόσια».

«Αν είναι κινητά τα τηλέφωνα, είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων, οπότε είναι απαράδεκτο, αλλά το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον βουλευτή του να μην ψηφίσει κάτι είναι υποχρέωσή του. Είναι συνταγματική του υποχρέωση. Αλλά δεν έχω δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που μου αναφέρετε κι επιφυλάσσομαι νας σας απαντήσω σε κάποια άλλη στιγμή.

Το επίμαχο απόσπασμα μετά το 5:45

Μαξίμου: Ο μηχανισμός της ΝΔ με πλήρη καθοδήγηση Μητσοτάκη προσπαθεί να τρομοκρατήσει βουλευτές

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά. 

Σχόλιο TPP: Οι δηλώσεις Κυρανάκη αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σε ΜΜΕ, αλλά κι από το Μέγαρο Μαξίμου στρεβλά, καθώς από τις πλήρεις απαντήσεις του δεν προκύπτει ότι χαρακτηρίζει «δικαίωμα» τα μηνύματα και τα απειλητικά τηλεφωνήματα στα προσωπικα κινητά των βουλευτών. Όπως λέει και λίγο αργότερα, είναι απαράδεκτο και παραβίαση προσωπικών δεδομένων να κυκλοφορούν οι αριθμοί των προσωπικών κινητών των βουλευτών.

Ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι θα έπρεπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ να είναι καλύτερα πληροφορημένος για τα πραγματικά περιστατικά, όπως επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να καταδικάσει τις απειλές και να απαντήσει στις καταγγελίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.