«Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα. Έχε επιλέξει να γίνει ρεζέρβα του κ. Καμμένου. Καθαρά πράγματα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης στο ρ/σ News 247, επαναφέροντας την «γραμμή Γεωργιάδη», που θέλει όποιον στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται εκτός συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
 
«Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι ότι όποιος στηρίξει τον κ. Τσίπρα στις Πρέσπες είναι σαν να στηρίζει την κυβέρνηση και δεν μπορεί να έχει κανενός είδους σχέση με τη ΝΔ ούτε μετεκλογικά. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεργασία με κόμματα που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για χίλια πράγματα, για τον πελατειασμό, για αντιθεσμικές συμπεριφορές και τόσα άλλα, τώρα νομιμοποιείται να τον στηρίξει για τις Πρέσπες; Κοροϊδευόμαστε;» συμπλήρωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, μετά από τις δηλώσεις Αυγενάκη την περασμένη εβδομάδα και τις μομφές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δ. Σταμάτης πρόσθεσε ακόμα μία προβληματική δήλωση στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, στηλιτεύοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία «ελέω Συντάγματος».
 
«Εδώ μιλάμε για μια απόφαση που λαμβάνεται για ένα καυτό ζήτημα σε μια καυτή πολιτική περίοδο. Ενα κόμμα που βρίσκεται σε αποδρομή και βρίσκεται στην κυβέρνηση χωρίς ουσιαστική πολιτική νομιμοποίηση ελέω Συντάγματος προσπαθεί να λύσει με το χειρότερο τρόπο ένα εθνικό θέμα» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως οι βουλευτές εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης θα λάβουν «πολιτικά ανταλλάγματα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει συναινετικό διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου, είναι ένα διαζύγιο από αυτά που κάνουν τα ζευγάρια για να γλιτώσουν την εφορία, είναι μια στημένη κατάσταση, έχουν κοινά μυστικά, ο ένας είναι όμηρος του άλλου».
 
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τη δήλωση Τσίπρα πως θα τον στηρίξει στην επόμενη εκλογή, ο Δ. Σταμάτης τήρησε αποστάσεις, διαμηνύοντας πως το κόμμα του θα πάρει θέση «όταν έρθει η ώρα».
 

Μπακογιάννη: ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι είναι δυνάμει συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας

 
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε λίγο μετά τις δηλώσεις Σταμάτη η Ντόρα Μπακογιάννη, που με δηλώσεις της στο ίδιο ραδιόφωνο, όχι μόνο πήρε αποστάσεις από τις απειλές κατά βουλευτών για τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έθεσε το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι εντός του πεδίου συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα μετεκλογικό σκηνικό, ανεξαρτήτως της στάσης στους στο Μακεδονικό.
 
Ακόμη, η Ντ. Μπακογιάννη πήρε θέση υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρική εκλογή, ενώ ξεκαθάρισε πως «το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι είναι δυνάμει συνομιλητές της ΝΔ μετά τη νίκη της στις εκλογές», σημειώνοντας πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 
«Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών – κατέληξε – και καταδικάζω εκφοβιστικές συμπεριφορές με απόλυτο τρόπο» ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές σε βουλευτές, αναφορικά με τη στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ από τα πυρά της δεν γλίτωσε ο Π. Καμμένος. 
 
«έΕφυγε σε μια απολύτως γελοία και εξωφρενικά κωμική κατάσταση. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη. Βλέποντας αυτή την εικόνα χθες καταλαβαίνω απολύτως γιατί μας γυρίζουν την πλάτη. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Καμμένος, αν θα απασφαλίσει ή δεν θα απασφαλίσει» ανέφερε συγκεκριμένα για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.