«Ε βέβαια θα υπάρξει [κομματική πειθαρχία]. Η ΔΗΣΥ είναι ενιαία. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίσει κάτι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη θέση του αλλά δεν είπε ότι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενιαία τοποθέτηση η οποία θα καλύπτει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ» είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα στο ρ/σ News 247, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρολγου.
 
Η δήλωση αυτή του στελέχους της ΔΗΣΥ ήρθε ως απάντηση στη στάση του Θ. Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και διαμήνυσε πως «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την στάση μας». Στις ίδιες δηλώσεις, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ είχε τονίσει πως «τα εθνικά θέματα διαπερνούν οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Προσωπικά πορεύομαι με βάση τις αρχές και τις θέσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς, χωρίς ετεροκαθορισμούς και μικροκομματικές στοχεύσεις».
 
Κατά πως φαίνεται, αυτή του η στάση και η ένταση που προκάλεσε στο εσωτερικό της ΔΗΣΥ ήταν η αιτία που το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ δήλωσε στο ρ/σ News 247 πως αυτή τη στιγμή «δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση του Θ. Θεοχαρόπουλου. 
 
«Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει πάρει δημοσίως επανειλημμένως μάλιστα θέση και έχει πει ότι περιμένει να έρθει η συμφωνία και να συναντηθεί με τα μέλη της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ όπου θα λάβει προφανώς υπόψιν του και τα ζητήματα που έχει βάλει το Κίνημα Αλλαγής. Όταν έρθει η συζήτηση αυτή που δεν είναι μακριά σε μια ειδική συνεδρίαση που θα κάνει και η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής θα αποφασίσουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο Π. Χρηστίδης.
 
Ακόμη, τα πυρά του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε και η πρωτοβουλία προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς, στην εκδήλωση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών την Κυριακή, με τον Π. Χρηστίδη να σημειώνει πως «υπάρχει μια σειρά ακαδημαϊκών πολιτικών και πολιτών που στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κεντροαριστερά με τον Κουίκ. Ο κ. Τσίπρας τα τελευταία 4 χρόνια συγκυβέρνησε με τον Καμμένο, προσκλητήριο για προοδευτικό μέτωπο με Παπακώστα δεν γίνεται».