Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1, ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και υποστήριξε ότι οι Καμμένος και Τσίπρας είναι σε απόλυτη συνεννόηση για το τι κάνουν. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά συγχωνεύτηκαν. Η νοοτροπία όμως τους, αυτή  όμως που οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή παρακμή, θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για αυτό που έκαναν ώστε να μπορούν να βολευτούν και οι δύο».

Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Π. Καμμένος περί αποχώρησης του λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν «αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία» και πλέον παριστάνει τον «δήθεν Μακεδονομάχο», την ίδια στιγμή που «δανείζει τους βουλευτές του για τη ψήφο εμπιστοσύνης».

Δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να αναλογιστούν την ψήφο τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και εκτίμησε πως ο Α. Τσίπρας θα πάρει τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. «Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού».

Υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κυρωθεί από τη Βουλή, ο ίδιος ως επόμενος πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί το Μακεδονικό από μηδενική βάση, αλλά δεν θα μπορέσει να παρέμβει αν η συμφωνία κυρωθεί. «Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση. Οφείλω να είμαι έντιμος. Αφού η συμφωνία κυρωθεί όπως και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ αυτό δεν αλλάζει».

Ερωτηθείς για τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ, που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του Μακεδονικού με τη μη περικοπή συντάξεων, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι επιμένει σε αυτή τη θέση και το δικαιολόγησε, λέγοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν θα μπορούσε να παραδεχτεί δημόσια την ανταλλαγή.