Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ και της ΕΡΤ, ο Σ. Δανέλλης ανακοίνωσε ότι θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή του Ποταμιού και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της πολιτικής που ασκεί.


Πλέον αναμένεται η απόφαση του Σ. Θεοδωράκη για το αν θα διαγράψει τον βουλευτή. Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Δανέλλης μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» και έπλεξε το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα μείνει στην ιστορία λόγω της Συμφωνίας.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται σε κάθε περίπτωση η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Παρά το σημαντικό κόστος, δε δείλιασε. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία. Μας αρέσει δε μας αρέσει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με την ψήφο του Σ. Δανέλλη η κυβέρνηση δείχνει να συγκεντρώνει 151 ψήφους βουλευτών, αριθμός απαραίτητος για την ψήφο εμπιστοσύνης, όπως έχει δηλώσει ο Α. Τσίπρας. Πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Σ. Δανέλλη, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης η Έλενα Κουντουρά ,ο Βασίλης Κόκκαλης (διεγράφησαν τη Δευτέρα από τους ΑΝΕΛ), ο Κώστας Ζουράρις, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι σε περίπτωση που ο Σ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το Ποτάμι θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.


Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Μηνά Κωνσταντίνου  Το τελεσίγραφο Θεοδωράκη και η τελευταία «προοδευτική» σταγόνα του Ποταμιού