του Θάνου Καμήλαλη

Στη συνέντευξή του στο Star, ο πρώην υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι:

 «Αν η Κεντροαριστερά είναι η κυρία Κουντουρά, που ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο (φίλος μου ο στρατηγός, τον ήξερα) για την 21η Απριλίου, το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», τότε τους καλωσορίζω στη νέα Αριστερά».

Επιγραμματικά:

1) Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Είναι αυτονόητο ότι τα πεπραγμένα (όσο αρνητικά ή θετικά κι αν είναι) των γονέων δεν δεσμεύουν και δεν χαρακτηρίζουν τα παιδιά τους. 

2) Η κ.Κουντουρά, ο κ.Κόκκαλης και οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο κρίνονται καθημερινά, από τους λόγους, τις πράξεις τους και τη συνέπεια μεταξύ των δύο. Υπάρχει επομένως  μια σειρά από επιχειρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κ.Καμμένος, ειδικά τώρα, την ώρα της «ηρωικής εξόδου» του, απέναντι στους πρώην βουλευτές του, που παραμένουν στην κυβέρνηση αψηφώντας τον. Ακόμα και το επιχείρημα της «καρέκλας», θα ήταν μεν μια κάποια προσβολή στη νοημοσύνη μας, αλλά παραμένει ένα πολιτικό επιχείρημα. Παρόλα αυτά, ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να βρει ένα μη πολιτικό και χυδαίο λόγο για να επιτεθεί στην πρώην συνεργάτριά του.

3) Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «ο στρατηγός ήταν φίλος μου». Το πώς, στο μυαλό του, αυτό δεν είναι χειρότερο από την «κατηγορία» προς την Έλενα Κουντουρά, το ξέρει μόνο ο ίδιος.

4) Είναι γενικότερα ανήθικο να ανακαλύπτει κανείς τα «στραβά» του πολιτικού του εταίρου και να τα χρησιμοποιεί, μόνο αφού έχει τελειώσει η πολιτική τους συμπόρευση. Ο Καμμένος θυμήθηκε τον πατέρα της Κουντουρά και το «φοβερό επιχείρημα» του δεν ίσχυε, όσο η υπουργός Τουρισμού ήταν στο κόμμα του. Με άλλα λόγια και σε συνδυασμό με τις «δεσμεύσεις» του για το Μακεδονικό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει συνεχώς το τι σημαίνει «τζάμπα μαγκιά».

5) Στην ίδια συνέντευξη, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε και στον Νίκο Βούτση, τον οποίον κατηγόρησε ότι «δεν θέλει να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα» με μια αιχμή για «κάποιους που υποδέχτηκαν τον Κουφοντίνα» όταν πήρε άδεια. Δεξιά ΜΜΕ άλλαξαν βολικά ένα σημείο της δήλωσής του αυτής (γράφουν ψευδώς ότι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον γιο του προέδρου της Βουλής), αλλά σε κάθε περίπτωση, η μομφή αυτή είναι έντονα προβληματική. Ο Πάνος Καμμένος εξάλλου, έχει κάνει μήνυση στους Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο των «Παραπολιτικών», για σχόλια σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις του γιου του (μάλιστα ο Κουρτάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα). Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να πετάει μια σαφή αιχμή για έναν πολιτικό του αντίπαλο (πλέον), όταν έχει ο ίδιος δεχτεί μία αήθη επίθεση, πολύ πιο ξεκάθαρη, αλλά με το ίδιο επιχείρημα; Είναι, αν είσαι ο Πάνος Καμμένος.

Όχι, δεν «πέσαμε από τα σύννεφα. Όπως γράφαμε και καταγράφοντας την «Καμμενιάδα» της περασμένης εβδομάδας, αυτός ήταν και αυτός είναι, έτσι πολιτεύτηκε κι έτσι θα συνεχίσει να το κάνει. Απλώς, «ξαναβρίσκει τον εαυτό του», απαλλαγμένος όπως φαίνεται από τα όποια χαλινάρια είχαν μπει στις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κυβέρνηση. Αυτό που έγινε σαφές στη χθεσινή του συνέντευξη, αλλά και σήμερα, με το «θα αποχωρούσα από την πολιτική αλλά θα μείνω για τη μάχη για τη Μακεδονία», είναι ότι θα μετέλθει οποιδήποτε επιχειρήματος, ψευδούς, απρεπεπούς ή απλά χυδαίου, προκειμένου να παλέψει για την πολτική του επιβίωση.

Υ.Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση για όσα είπε ο «πρώην» εταίρος ή δεν επιτρέπεται ακόμα;