«Θέλω να πω κάτι για τον κ. Αποστολάκη, που διορίστηκε καθ' υπόδειξιν του Καμμένου: ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Με εξαίρεση τον Χηνοφώτη, ο οποίος πρώτα όμως παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης, την 21η Απριλίου 1967»,ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πήρε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ ως «κολοσσιαίο ατόπημα.

«Δεν σας επιτρέπω να συγκρίνετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον στρατηγό της χούντας», είπε. «Η σύγκριση είναι ντροπή και πρέπει να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με νέα τοποθέτηση:

«Ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση στο υπουργείο Άμυνας ήταν πράγματι ο Σπαντιδάκης, γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο ως αξιωματικό. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχτηκε τη θέση. Την ευθύνη όμως έχετε εσείς, κ. Τσίπρα. Και να μας πείτε πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας». Απαντώντας ξανά, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι  «δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής εναντίον του προσώπου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις. Το μήνυμα της τοποθέτησης του Αποστολάκη είναι μήνυμα ισχυρό εναντίον όσων απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας. Λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε»