Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 την καταψήφισαν. Σύμφωνα με αναλυτή του Sky News, 118 από τους βουλευτές των Tories καταψήφισαν.

«Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι λίγο μετά την απόρριψη, με συντριπτική πλειοψηφία, της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το Brexit  Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τί τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους. «Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο», σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Να ξεκαθαρίσει η Βρετανία την στάση της ζητεί η Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καλεί τη Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε. «Αν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν θέλει έξοδο χωρίς συμφωνία, τότε ποιος θα έχει το θάρρος να πει ποια είναι η καλύτερη λύση;» αναρωτιέται ο Τουσκ

Λίγο αργότερα, με δήλωσή του, ο Τουσκ υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. των 27 παρέμεινε ενωμένη καθόλη τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης του Brexit και το ίδιο θα πράξει και τώρα, ενώ σημειώνει ότι ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θυμίζει στη Βρετανία ότι «ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει» και την καλεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πρόταση μομφής από Κόρμπιν, συζητείται άμεσα

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι. Η πρόταση θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη στο Κοινοβούλιο και μάλιστα θα ψηφιστεί την ίδια μέρα.