Αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης. Οι δράστες που θέλησαν να στοιχοποιήσουν τους βουλευτές θέλουν προφανώς να εκφοβίσουν τους βουλευτές, με το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

Τέτοιου είδους αφίσες έχουν τοιχοκολληθεί και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας τις προηγούμενες μέρες. Η αστυνομία συνέλαβε στα Γρεβενά έναν 54χρονο και έναν 45χρονο που κολλούσαν αφίσες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με το πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα και με το ερώτημα εάν «θα προδώσει την Μακεδονία».

Το πρωί της Τετάρτης στην Κοζάνη η αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο άτομα που κολλούσαν αφίσες με το ίδιο περιεχόμενο αλλά με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Δύο ακόμα άτομα έχουν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν εκφοβιζόμαστε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η καθαρή φασιστική πρακτική δεν πρόεκιται να εκφοβίσει κανένα μέλος τους και κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν από τη ΝΔ να πάρει θέσηκαι κλαούν τις διωκτικές αρχές να δράσουν άμεσα

«Αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Οι αφίσες αφορούν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί καθαρή φασιστική πρακτική και περιμένουμε από ΟΛΑ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πράξη. Ιδίως από τη ΝΔ η οποία οφείλει να πάρει αποστάσεις και να σταματήσει να σιωπά.

Επίσης περιμένουμε από τις διωκτικές αρχές να δράσουν άμεσα και να φέρουν σύντομα τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά τονίζουμε πως κανένα στέλεχος, μέλος ή βουλευτής μας δεν εκφοβίζεται και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε τέτοιες εγκληματικές μεθόδους».

Τα απειλητικά μηνύματα

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έγινε γνωστό  πως βουλευτές οι οποίοι στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει στελέχη της ΝΔ στα Βόρεια Προάστια απειλούν βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ στέλνοντας μηνύματα που τους καλούν να μην τολμήσουν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.