Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN TV, ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει πάνω από 151 ψήφους» καθώς παρά το ότι πορεύεται πλέον χωρίς κυβερνητικό παρτενέρ, θέλει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Δεν προχωράμε ζητώντας τους 151 βουλευτές απλά και μόνο για να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας, αλλά για να ολοκληρώσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρτενέρ, προχωρά με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και πολιτικά επίδικα κάθε φορά.

Θέλουμε να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, να επιλύσουμε την ιστορική εκκρεμότητα με την εκκλησία, έτσι ώστε να εξορθολογιστούν οι σχέσεις. Να προχωρήσουμε στην ελάφρυνση όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, να προχωρήσουμε στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, να ολοκληρώσουμε την κορυφαία μεταρρύθμιση της συνταγματικής αναθεώρησης».

Πέταξε το γάντι στο Ποτάμι για το Μακεδονικό

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αλλαγή στάσης του Ποταμιού ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της απόφασης του Σπύρου Δανέλλη να στηρίξει την κυβέρνηση, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Συμφωνία δεν ταυτίζεται με την ψήφο εμπιστοσύνης και είναι ο λόγος που αποχώρησε το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτοτικό ζήτημα για το Ποτάμι και αυτό οδήγησε στην αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν δεχόταν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά οι τρέχουσες πολιτικές συγκρούσεις με μια απόφαση που επιλύει ένα ζήτημα πολλών ετών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η στάση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού ήταν ξεκάθαρη εδώ και καιρό.

«Ούτε υποψία επιχειρήματος στον λόγο του Μητσοτάκη»

Ερωτηθείς για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την Τρίτη, ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως στην ομιλία του δεν υπήρχε ούτε υποψία επιχειρήματος. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για στενές σχέσεις με ακροδεξιές ομάδες και επισήμανε πως καθοδηγείται από τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη.

«Η γνώμη μου είναι ότι εχθές ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του τρόπου με τον οποίο θα συνεχίσει η ΝΔ να αντιπολιτεύεται. Η ομιλία του ήταν ένα κολάζ από ύβρεις, απειλές, παραδοξολογίες σενάρια συνωμοσίας, ακροδεξιές ατάκες. Δεν υπήρχε ούτε υποψία επιχειρήματος στη χθεσινή του ομιλία ένα κολάζ στην πραγματικότητα , παραπολιτικά σχόλια που διαβάζουμε στον κίτρινο τύπο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει νομιμοποίηση σε τέτοιου τύπου ακροδεξιές πρακτικές τις οποίες χθες αρνήθηκε και να καταδικάσει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο πως το τελευταίο έτος φλερτάρει στενά με ακροδεξιές ομάδες με ακροδεξιά αντανακλαστικά και στο δικό του κόμμα. Kαι ο λόγος είναι ότι έχει γίνει καθοδηγούμενος από την ακροδεξιά ομάδα των Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη».