«Αγαπητέ Σταύρο, το σημερινό Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη ΝΔ που χρεοκόπησε τη χώρα, η σημερινή εκδοχή της απέχει χιλιόμετρα από τον νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊσμό που οραματιστήκαμε στο Ποτάμι» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο μέχρι πρότινος βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, υποστηρίζοντας την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
 
«Με τη σημερινή μου ψήφο στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας πως «η συμφωνία των Πρεσπών υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα» και «κλείνει με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο ένα θέμα ετών».
 
«Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδορίες. Έχουν περίσσιο θράσος όσους προσπάθησαν να σκυλεύσουν το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού όσοι μιλούν για γυρολόγους και ρετάλια. Αντιλαμβάνομαι την επίθεση που δέχομαι από ΜΜΕ που λειτουργούν ως γραφεία προπαγάνδας και όχι ως δημοσιογράφοι. Σημεία των καιρών» τόνισε, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε τις πολιτικές εξελίξεις που συντελούνται με την επιχειρούμενη λύση στο Μακεδονικό. 
 
«Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέους συσχετισμούς. Υπάρχει η αριστερά και η δεξιά, είναι σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ προόδου και συντήρησης. Αν ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι δρούσαν λιγότερα θυμωμένα, θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, όχι στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αλλά την ίδια την πολιτική. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις λογικές για λωτοφάγους» ανέφερε ακόμα.
 
Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, που τον κατηγόρησε την Τρίτη πως δεν κάνει «έγκλημα» αλλά «λάθος», ο ίδιος απάντησε καλώντας τον αρχηγό του Ποταμιού και τα στελέχη του κόμματος «αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος».
 
«Αγαπητέ Σταύρο, το σημερινό Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη ΝΔ που χρεοκόπησε τη χώρα, η σημερινή εκδοχή της απέχει χιλιόμετρα από τον νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊσμό που οραματιστήκαμε στο Ποτάμι. Η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από το τελευταίο συνέδριο» ανέφερε ακόμα ο Σπ. Δανέλλης.

Δείτε την τοποθέτηση του Σπ. Δανέλλη: