Αντίθετα, όπως αναφέρει το News 247, έγινε δεκτή η αντίστοιχη δήλωση του ειδικού εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που το ανέλαβε το 2013, όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα, ο συνήγορος του πρώην προέδρου, Αγγέλου Φιλιππίδη, ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο διευθυντής ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος για να ενημερώσει για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα μετά τις αλλαγές που έχουν θεσμοθετηθεί ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων, μετά την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια.

Η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με 35 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων στελέχη της τράπεζας και γνωστοί επιχειρηματίες, με τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί να αφορούν αυτά της απιστίας, τη απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σημειώνεται πως οι ποινές των αδικημάτων επισύρουν έως και την ισόβια κάθειρξη, ενώ η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013, κατόπιν εντολής της -τότε- Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014.

Μεταξύ των 35 συνολικά κατηγορούμενων, πλην του Αγγ. Φιλιππίδη, βρίκονται μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα, αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Η υπόθεση αφορά τις δανειοδοτήσεις της τράπεζας την περίοδο 2008 έως και 2010 που φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα, αφού τα στελέχη της δεν είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν τις απαιτήσεις της τράπεζας. Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη ξεκίνησε εκ νέου τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς προηγουμένως ένα μέλος του δικαστηρίου είχε δηλώσει αποχή, ενώ η έλλειψη αναπληρωματικών μελών οδήγησε στην αναβολή της πρώτης δίκης.