«Πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος “Μακεδονία” να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, που ζήτησε δημοψήφισμα για το Μακεδονικό και πως η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε με μια κυβέρνηση που παραχωρεί τον όρο Μακεδονία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γνωρίζει ο λαός και οι γενιές που θα ακολουθήσουν τι διακυβεύεται σήμερα», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επαναλαμβάνοντας ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην ψηφιστεί η συμφωνία για το Μακεδονικό».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και να προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Κύριε πρωθυπουργέ κάντε δημοψήφισμα, τη Συμφωνία την απορρίπτει και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να σας καλέσω να ζητήσετε από τον λαό τη γνώμη του. Το 2015 αγαπητέ Αλέξη κατάφερες να περάσεις το μνημόνιο, παρά το ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Σε καλώ να πάμε σε δημοψήφισμα» ανέφερε επίσης.