Τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ «καλούν τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειράν ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, που έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 στα Προπύλαια, έχει καταλάβει συμβολικά την Πρυτανεία του Καποδιστριακού από την περασμένη Παρασκευή και καλεί στην έμπρακτη στήριξη της κατάληψης της Πρυτανείας διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα.

Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για την 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 12, στο Άγαλμα του Βενιζέλου,

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν πραγματοποιήσει απεργία και είχαν κατεβεί μαζικά στους δρόμους της Αθήνας. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε όργιο καταστολής και έκαναν χρήση χημικών, χτυπώντας στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ είχε τονίσει σε ανακοίνωση του ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς με αδίστακτο τρόπο. « Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία».

Ως απάντηση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, είχε κάνει λόγο για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ», προσθέτοντας πως του «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές». Για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ.

Την επίθεση είχε καταδικάσει και το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας με τη σειρά του λόγο για διερεύνηση της υπόθεσης. «Επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Τη Δευτέρα ωστόσο, η καταστολή επαναλήφθηκε. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν διαδηλωτές, με συνέπεια μια εκπαιδευτικός να υποστεί έγκαυμα. Σύμφωνα με το alfavita.gr, tα χημικά διαπέρασαν ακόμη και τα ρούχα της και της προκάλεσαν έγκαυμα στην πλάτη. Δέχθηκε της πρώτες βοήθειες από διασώστες των ΕΚΑΒ που κατέφθασαν με μηχανή.