Η απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή του Γκιγιέρμο Ρόμπλες, ο δικαστικός αγώνας του οποίου  εναντίον της Domino’s Pizza ξεκίνησε το 2016. Τελικά τη Δευτέρα  κέρδισε την υπόθεση στο εφετείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και το smartphone του διαθέτει το απαραίτητο λογισμικό για να μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο άτομα με προβλήματα όρασης, ο ιστότοπος και η εφαρμογή της Domino’s  για τα iPhone δεν διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την παραγγελία του ή να φτιάξει την πίτσα του όπως εκείνος το επιθυμεί. Επιπλέον ο Ρόμπλες κατήγγειλε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα εκπτωτικά κουπόνια που διέθετε.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια πλέον αποτελεί προηγούμενο και για άλλες τυχόν προσφυγές.

Η Λέιν Φάινγκολντ, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, εξέφρασε μέσω του ιστολογίου της την ικανοποίησή της για τη δικαστική απόφαση, ενώ κάλεσε και άλλες εταιρείες να επενδύσουν στο να καταστήσουν προσβάσιμες σε όλους τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες.

Εξάλλου σύμφωνα με το Courthouse Press Agency, στις ΗΠΑ εκκρεμεί η εκδίκαση μίας ακόμη αντίστοιχης υπόθεσης, καθώς ένας τυφλός έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ καταγγέλλοντας ότι το λογισμικό του τηλεφώνου του δεν μπορεί να διαβάσει σωστά τον ιστότοπό του καταστήματος.