Η επικείμενη ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ο Δ. Κρεμαστινός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι είναι θετικό πως η γειτονική χώρα δεν θα λέγεται πλέον Μακεδονία και επισημαίνοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλάξει η Συμφωνία όταν η αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ έρθει στην εξουσία.

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, η ονομασία θα είναι Βόρεια Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κτλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα. Τα μισά Σκόπια -ίσως και παραπάνω, η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους, λένε ότι θα το αλλάξουν όταν γίνουν κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό … Θα προκαλέσω ή θα προκληθεί στην ΚΟ συζήτηση σε αυτά τα πολύ βασικά θέματα, για να ληφθεί μία σοβαρή απόφαση. Οι αντίπαλοι του Ζάεφ δεν δέχονται την Συμφωνία αυτή την στιγμή, κάποια στιγμή θα γίνουν κυβέρνηση, πλειοψηφίας, υπάρχει κίνδυνος, δεν μπορώ να πω “τι ωραία που είναι”. Αυτό πρέπει να απασχολήσει την ΚΟ μας.

Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια, όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

«Ντροπή και λύπη» από Κωνσταντινόπουλο

Απαντώντας στον Δ. Κρεμαστινό, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι ντρέπεται και λυπάται για το παράθυρο που άφησε ανοικτό ο βουλευτής του κόμματος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως αδικούνται όσοι πιστεύουν και στηρίζουν την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.