Μέσω επιστολής της στον Π. Καμμένο, η υφυπουργός Εσωτερικών γνωστοποιεί την αποχώρηση της από τους ΑΝΕΛ, λόγω της στάσης που κράτησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας απέναντι στην ίδια και σε συναδέλφους της. Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Π. Καμμένος διέγραψε από το κόμμα την Έλενα Κουντουρά ΚΑΙ ΤΟΝ Βασίλη Κόκκαλη.

«Η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο.

Οι δρόμοι μας στη πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη συνείδηση μας. Καλή μεν η φιλία, φιλτάτη δε η αλήθεια, ιδίως όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε».

Για αυτοεξεφτελισμό κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης, την κάλεσε να απολαύσει την υπουργική της καρέκλα και να σταματήσει να αυτοεξεφτελίζεται. «Κυρία Χρυσοβελώνη, ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής. Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς».

Παράλληλα, τονίζει ότι οι ΑΝΕΛ την έχουν ήδη διαγράψει, αναφέροντας με νόημα ότι «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», δημοσιεύοντας το κείμενο της διαγραφής της. «Και τέλος, όσον αφορά την “ηρωική” σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σάς αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».