Όπως αναφέρει tomov.gr, σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης (με τη βοήθεια ψυχολόγου), την έρευνα που επακολούθησε αλλά πλέον και την ομολογία του 23χρονου, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018, ο 23χρονος μαζί με την 19χρονη κοπέλα, βρίσκονταν μαζί με την παρέα τους στην περιοχή του Ευαγγελισμού, στο κέντρο της Ρόδου. Εκεί, μαζί με τον 19χρονο προφυλακισμένο πλέον για το βιασμό της Ελένης, με τον οποίο γνωρίζονταν, πρότειναν στην κοπέλα να πάνε βόλτα στην περιοχή του Ενυδρείου για να ακούσουν μουσική. Όταν μετέβησαν εκεί, οι δύο άντρες βίασαν την κοπέλα και την υποχρέωσαν και σε άλλες σεξουαλικές πράξεις. Ο 23χρονος έχει ήδη συλληφθεί και εναντίον αυτού και του συνεργάτη του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακούργημα.

Είναι φανερό ότι ο βιασμός για κάποιους ήταν «σπορ», συνηθισμένο αφού ήταν ακίνδυνο. Χρειάστηκαν πολλές καταγγελίες γυναικών για παρόμοια περιστατικά, για να κινητοποιηθεί η αστυνομία η οποία στο παρελθόν, απ’ ότι έχει φανεί στην ειδησεογραφία κι απ’ ότι έχει καταγγείλει και ο κ. Τοπαλούδης, αδρανούσε. Ασφαλώς αναμένουμε περισσότερα. Για τη δίκαια τιμωρία των δραστών αλλά και για να δοθεί μήνυμα στην κοινωνία, ότι ο βιασμός δεν είναι ανεκτός και ότι τα θύματα βιασμού πρέπει να καταγγέλλουν.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στις 18-1-19:

«Εξιχνιάστηκε χθες (17 Ιανουαρίου 2019), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση βιασμού ημεδαπής και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Πρόκειται για δυο άτομα, 23χρονο ημεδαπό και 20χρονο αλλοδαπό, ο όποιος βρίσκεται προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση ανθρωποκτονίας-βιασμού. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ακολούθησε η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριακών στοιχείων και συνδυαστικής αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, οι κατηγορούμενοι βραδινές ώρες της 01.12.2018 οδήγησαν την ημεδαπή σε παραλιακή περιοχή στην πόλη της Ρόδου, όπου την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και συνουσία. O 23χρονος εντοπίσθηκε χθες το βράδυ και προσήχθη στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου εξεταζόμενος περιέγραψε με λεπτομέρεια τις πράξεις τους. Σήμερα, έπειτα από την έκδοση του σε βάρος του εντάλματος, συνελήφθη και οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου».

Πηγή: tomov.gr