Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δείξει ότι σέβεται τα χρόνια που πέρασαν μαζί συγκυβερνώντας και πρόσθεσε πως οι σχέσεις του μαζί του θα εξαρτηθούν από τον ανασχηματισμό. «Θέλει ο κ. Τσίπρας να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ή ως ο Πρωθυπουργός που προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιεί πρακτικές που στο παρελθόν καταδίκαζε;» διερωτήθηκε.

Κατηγόρησε επίσης πρώην στελέχη του κόμματός του και συγκεκριμένα τους Κόκκαλη και Κουντουρά ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους». «Γι' αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας» είπε, υπενθυμίζοντας ότι και οι δύο ενώ είχαν ξεκάθαρη θέση κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο Τέρενς Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό». Αναφερόμενος στον Θ. Παπαχριστόπουλο είπε πως διαφωνεί μαζί του, αλλά είναι «προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του», προσθέτοντας ότι θα τον διαγράψει αφού ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «η σύμβαση που θα έρθει δεν θα έχει καμία σχέση με το κείμενο που έφερε ο Κοτζιάς. Στις διεθνείς συμβάσεις δεν υπάρχουν περιθώρια. Υπάρχει ένα δεσμευτικό κείμενο και εκεί έγιναν αλλαγές» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Οπως πρόσθεσε με αυτόν τον τρόπο «παραβιάστηκε η αρχική συμφωνία, ενώ ο Ζάεφ συνεχίζει να μιλάει για “Μακεδονία” και “Μακεδόνες”, στέλνει έγγραφα ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και μιλάει για μειονότητες».