Το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να διαγράψει τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο, λόγω της απόφασης του να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ότι ο Θ. Θεοχαρόπουλος διεγράφη γιατί στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω της θετικής ψήφου στη Συμφωνία.

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.  Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Η Φ. Γεννηματά, που είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον πάει κόντρα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε πως η απόφαση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ δεν συνάδει με τα όσα αποφασίστηκαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη πορεία.

«Ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμάρια. Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμα και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω. Γι' αυτό κατ' απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος άφησε αιχμές κατά της Φ. Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7». Διέψευσε τα όσα δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός περί ενδεχόμενης ένταξης του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, τονίζοντας ότι και αυτός ενημερώθηκε από την τηλεόραση για μια κίνηση που δεν θα συμβεί, καθώς ο ίδιος δεν είχε σχετικές συζητήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.