Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1, ο Π. Καμμένος ρωτήθηκε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και τη Μέρκε και υποχώρησε, σε αντίθεση με ότι έπραξε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι και σε ότι έπραξε ο ίδιος τώρα.

«Όπως παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειας του και την Μακεδονία, έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Άνγκελα Μέρκελ για να καταλήξει σε αυτήν την Συμφωνία. Κι εγώ δέχθηκα πιέσεις, αλλά δεν υποχώρησα ούτε πρόκειται να υποχωρήσω».

Αισθάνεται άσχημα για τον Τσίπρα

Σχετικά με το αν αισθάνεται προδομένος από τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως αισθάνεται πολύ άσχημα λόγω της στήριξης που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια οι ΑΝΕΛ, ενώ επανέλαβε ότι θα είναι αιτία πολέμου το να διατηρηθούν μέλη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα, διότι πέρα από τις πιέσεις που δέχτηκε, ο Πρωθυπουργός οφείλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που επί τέσσερα χρόνια τον στήριξαν, χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μια διένεξη». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε λέγοντας «περιμένω να δω των ανασχηματισμό. Εάν διατηρήσει έστω και ένα μέλος μας στην Κυβέρνηση, για εμάς είναι casus belli».

«Τσίπρας – Μητσοτάκης πουλάνε τη Μακεδονία»

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως «Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε “πακέτο” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», τονίζοντας ότι «εάν ο ελληνικός λαός είχε την δυνατότητα να δει το πρωί την συζήτηση στην Βουλή επί της ένστασης μας για αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διαπιστώνατε ότι υπάρχει κοινή θέση της Κυβέρνησης και την ΝΔ για παράδοση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια».

Επανέλαβε ότι «ο μόνος λόγος για να μην προχωρήσει η Συμφωνία είναι να κριθεί αντισυνταγματική, όπως και είναι» και επιτέθηκε στη ΝΔ που δεν τάχθηκε υπέρ της σχετικής πρότασης που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την Συμφωνία αφού «η επίσημη θέση της ΝΔ είναι για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με erga omnes».

Σχήμα «με πατριωτικές δυνάμεις»

Ο Π. Καμμένος έκανε κάλεσμα για τη δημιουργία μιας παράταξης που θα αποτελείται από πατριωτικές δεξιές δυνάμεις οι οποίες θα είναι αντίθετες στην παράδοση της Μακεδονίας, εκτιμώντας ότι μπορεί να βρει αυτές τις δυνάμεις και στη δεξιά και στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προσδιοριστούν

«Δεν υπάρχει δεξιά σήμερα, οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι νεοφιλελεύθερες. Εγώ  θα καλέσω σε προσκλητήριο όλα τα στελέχη της ΝΔ που δεν συμφωνούν με την παράδοση της Μακεδονίας, από όπου και αν προέρχονται, να αγωνιστούμε για την Μακεδονία. Να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θα αποτελείται από κόσμο που προέρχεται από πατριωτικές δυνάμεις. Υπάρχουν ξεκάθαρα στην δεξιά, υπάρχουν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να προσδιοριστούν».

Ερωτηθείς για το αν στο σχήμα «χωρούν ο Καρατζαφέρης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης» απάντησε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε ονοματολογία, αλλά φαίνεται να τους αποκλείει με έμμεσο τρόπο. «Ο Καρατζαφέρης παρήγαγε στελέχη όπως ο Πλεύρης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης που για μας είναι η καταστροφή της ΝΔ. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο. Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δεν μπορώ να συμπλεύσω. 'Άλλα στελέχη, όμως, που δεν έχουν τέτοιου είδους εμπλοκές, αυτούς που σέβονται το σύνταγμα και τη δημοκρατία μπορούν να δημιουργήσουν μαζί μας ένα μεγάλο μέτωπο».

Ο Π. Καμμένος παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό, όπου εμφανίζεται ο Ζάεφ ως Μ. Αλέξανδρος να μιλάει σλάβικα. Στο τέλος του σποτ αναφέρεται ότι ο Μ. Αλέξανδρος δεν μπορεί πλέον να μιλήσει, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να το πράξουν.