Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στον χώρο βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε στα σημερινά συλλαλητήρια του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ με αυτή τη συμβολική ενέργεια λέει ένα “Όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, λέει “Όχι” στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, λέει “Όχι” στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και από τη μία και από την άλλη πλευρά, λέει “Ναι” στη φιλία, την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ στη Αθήνα, το απόγευμα στις 6.30 στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, αντίστοιχα. Ο λαός πρέπει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του, γιατί αυτή η συμφωνία είναι επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής» δήλωσε ο Χ. Κατσώτης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εκ μέρους του ΚΚΕ έγινε παρέμβαση στον υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο και να μη μείνει κλειστός με πρόσχημα την ανάρτηση των πανό.