UPD (9.30'): Και οι τρεις πίνακες έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, μετά από καταγγελία ότι είναι πλαστοί και εξετάζονται από ειδικούς. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για «απόπειρα εξαπάτησης». 

«Κατά την άποψή μου δεν έχουν καμία καλλιτεχνική αξία. Δείχνουν απλώς επαρκή τεχνική. Η αξία τους και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον οφείλεται στο όνομα που υπογράφει», δήλωσε ο Γ. Μέντερ, εκπρόσωπος των δημοπρατών. «Αν περπατήσεις κατά μήκος του Σηκουάνα και συναντήσεις 100 καλλιτέχνες, οι 80 ζωγραφίζουν καλύτερα».

Πριν να ξεσπάσει ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος, όπου ο Χίτλερ πολέμησε, προσπαθούσε να επιβιώσει ως ζωγράφος στο Μόναχο, ζωγραφίζοντας δεκάδες κάρτες και πίνακες, ενώ είχε ήδη απορριφθεί δύο φορές από την Ακαδημία Τεχνών της Βιέννης. Στο διαβόητο βιβλίο του Ο αγών μου αναφέρει ότι ζωγράφιζε τρεις πίνακες την ημέρα. Έχει αναφερθεί ότι ο Χίτλερ διέταξε την καταστροφή των έργων του, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα αρκετές εκατοντάδες. Από αυτά τα εκατοντάδες ζωγραφικά έργα του Χίτλερ, τα περισσότερα τα έχει στην κατοχή του ο Αμερικανικός Στρατός, που τα κατάσχεσε όταν νίκησε τον πόλεμο.

Αυτή η συλλογή δεν εκτίθεται ποτέ. Κάποιοι πίνακες φυλάσσονται σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους εκτίθεται στο Διεθνές Μουσείο του Β΄ΠΠ στις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία δεν είναι παράνομο να πωλούνται πίνακες του Χίτλερ, καθώς δεν περιέχουν ναζιστικά σύμβολα. Η αρχική τιμή είναι οι 4.000€,  ωστόσο το 2014 είχε πωληθεί πίνακας ενός ληξιαρχείου στο Μόναχο αντί του ποσού των 130.000€, σε μια δημοπρασία στη Νυρεμβέργη. Οι πωλητές, των οποίων ο παππούς είχε αγοράσει τον πίνακα το 1916, δώρισε το 10% των χρημάτων σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί πλαστοί πίνακες που αποδίδονται στον Χίτλερ, θεωρείται ότι αυτοί οι τρεις είναι αυθεντικοί, όπως αναφέρει ο ειδικός Φρανκ Γκάρο. Οι πωλητές δεν θέλησαν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους.