Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento», η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε πως «περισσότεροι από 600.000 εργαζόμενοι, θα ωφεληθούν άμεσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού», ενώ θα αυξηθούν συνολικά 24 επιδόματα «που συναρτώνται με τον κατώτατο μισθό, μεταξύ αυτών το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, το επίδομα επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης, το επίδομα διαθεσιμότητας, η αποζημίωση ασκουμένων σπουδαστών, τα οποία λαμβάνουν περισσότεροι από 280.000 συμπολίτες μας».

Επανέλαβε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. «Το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό. Μετά από έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, θα υπογράψω την υπουργική απόφαση για την αύξηση που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα καταργήσουμε τον λεγόμενο υπο-κατώτατο μισθό για τους νέους έως 25 ετών. Θα υλοποιήσουμε έτσι την κεντρική μας δέσμευση απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τους νέους».

Σημειώνεται ότι προ ημερών η υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει ότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την αύξηση του κατώτατου μισθού έκανε λόγο για αύξηση 5 – 10%, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών τόνισαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης «μεταμνημονιακής« αξιολόγησης ότι το ταβάνι για αύξηση θα βρίσκεται στο 7,5%.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και οι αξιοπρεπείς όροι εργασίας. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι μόνο εργαλείο δικαιότερης κατανομής του παραγόμενου πλούτου και μοχλός κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο. Θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μια οικονομία όπως η ελληνική, και άρα θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Στόχος μας δεν είναι μόνο να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αλλά αυτές να είναι αξιοπρεπείς».