Μετά τη συνάντηση του με τον αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το κόμμα του συντάσσεται με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζητά την καθαίρεση του εκλεγμένου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου η Βενεζουέλα να προχωρήσει σε νέες εκλογές με επικεφαλής τον Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχτεί πρόεδρος της χώρας.

«Με τον κ. Κατάινεν συζητήσαμε, βέβαια, και τις τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία. Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές».

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του τελευταίου στις οποίες ανέφερε πως το μοντέλο της Βενεζουέλας πρέπει να απλωθεί και στην Ευρώπη. «Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Σημειώνεται ότι ο αυτοανακηρυχθέντας πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί στη γραμμή της Ένωσης και να τον υποστηρίξει προκειμένου να διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Πάνου Σκουρλέτη, έχει ταχθεί υπέρ του Μαδούρο και κατά του πραξικοπήματος, με τον Γκουαϊδό να δηλώνει «θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης». Κάλεσε τον Α. Τσίπρα στη Βενεζουέλα προκειμένου να δει την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της χώρας.