Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», 108 μέλη του ΚΙΝΑΛ έχουν υποβάλλει την παραίτηση τους, λόγω δυσαρέσκειας που υπάρχει για την κοινή γραμμή με τη ΝΔ που ακολουθεί το κόμμα σε πολλές περιπτώσεις. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι, το Κίνηµα Αλλαγής δεν κατάφερε να αποκτήσει σαφές προοδευτικό στίγµα και να πείσει ότι στρατηγικός αντίπαλός του είναι η Νέα ∆ηµοκρατία.

Ενδεικτική είναι η επιστολή παραίτησης του αναπληρωτή γραμματέα Έρευνας, Καινοτοµίας και Ψηφιακής Οικονοµίας, Λάµπρου Ρώσση, ο οποίος τονίζει ότι δεν μπορεί ένας προοδευτικός άνθρωπος να είναι ικανοποιημένος με τα εγκωμιαστικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη και των ακροδεξιών της ΝΔ, ενώ στέκεται στο ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ ήταν ίδιες με τις ανακοινώσεις της ΝΔ.

«Δεν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος το σφιχταγκάλιασµα µε τον Μητσοτάκη και τον νεοφιλελευθερισµό. ∆εν γίνεται να ανεχθεί ακόµη και τις ίδιες ανακοινώσεις µε τη Ν∆. ∆εν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος τα καλά λόγια του Αδωνη και των ακροδεξιών της Ν∆. Το εγχείρηµα του ΚΙΝΑΛ απέτυχε γιατί ταυτίστηκε µε τον δεξιό κατήφορο».