Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian,  η Μέι υπέστη νέα ήττα το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τις περισσότερες τροπολογίες επί της συμφωνίας για το Brexit.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες πως η συμφωνία αποχώρησης που έχουν συνάψει ΕΕ και Μέι είναι η «μόνη και η καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Υπογράμμισε ότι παρά τις ενστάσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο «η συμφωνία δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Ξέρετε, δεν είναι ο ρόλος μας να λύσουμε τα προβλήματα της κυρίας Μέι. Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία και η ΕΕ είναι έτοιμη να τηρήσει με έντιμο τρόπο αυτά που συμφωνήθηκαν. Δεν είναι ο ρόλος μας να πείσουμε το βρετανικό κοινοβούλιο». Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συνομίλησε με την βρετανίδα πρωθυπουργό το βράδυ της Τετάρτης και της ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις για να διευκολύνει το έργο της. Στη συνέχεια έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως η Βρετανία δεν έχει αποσαφηνίσει το τι ζητά από την ΕΕ.


«Το μήνυμα μου στην Τερέζα Μέι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά μια συνεπή και ξεκάθαρη θέση. Η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας δεν επιδέχεται νέων διαπραγματεύσεων. Εχθές το Ηνωμένο Βασίλειο μας διαμήνυσε το τι είναι αυτό που δεν θέλει. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο».