Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ε. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν σηκώσει ψηλά στην ατζέντα τους το ότι η κυβέρνηση από τη μια αυξάνει τον μισθό και από την άλλη σκοπεύει να αφαιρέσει το ποσό μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου που αναμένεται να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020.

«Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του. Όσοι επενδύουν την αντιπολιτευτική τους γραμμή στο ότι θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου το 2020 να μην το κάνουν, γιατί έχουν εκτεθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που επέμειναν και για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, την οποία και ακυρώσαμε. Θα τους έλεγα να το αφήσουν στην άκρη, να μην ποντάρουν τα λεφτά τους εκεί, θα ηττηθούν ακόμη μια φορά και θα εκτεθούν, γιατί φαίνεται τι προγραμματικές επιδιώξεις έχουν οι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλά, υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «δημιουργεί έναν κυματισμό αύξησης των μισθών σε όλα τα κλιμάκια», αναφέρθηκε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επισημαίνοντας πως «με μοχλούς την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θέλουμε να δώσουμε ώθηση στη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Ερωτηθείσα για την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Αύγουστο του 2018, που ισχυρίστηκε πως έχει φέρει η κυβέρνηση και στην επέκταση  δέκα κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δήλωσε ότι «είναι η διαδικασία με την οποία μπορείς συλλογικά να διαμορφώνεις καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας και αυτό να γίνεται γενικώς υποχρεωτικό στον κλάδο».