Σε νέα παρέμβασή του μπροστά στο ενδεχόμενο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρώην υπουργός Άμυνας, που απειλεί εδώ και μέρες την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στηνε φαρμογή του σχετικού κανονισμού της Βουλής, έγραψε στο twitter:

Το πρόβλημα όμως του Καμμένου και των ΑΝΕΛ είναι ότι όπως προβλέπει η κοινοβουλευτική νομιμότητα, αν αποχωρήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος όπως έχει δηλώσει και πάρει την έδρα ο Τέρενς Κουίκ που θα βρεθεί εκτός Κ.Ο, προβλέπεται διάλσυη των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μεταξύ αυτών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ δεν έβλεπαν θετικά τον πρώην υπουργό Άμυνας, διέρρευσε το σχετικό άρθρο του κανονισμού της Βουλής που απειλεί τους ΑΝΕΛ με διάλυση. Το άρθρο 15, παρ. 2, λέει ξεκάθαρα ότι απαιτούνται 5 βουλευτές που έχουν εκλεγεί και παραμένουν στο κόμμα:

«O κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας»

Όπως όμως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μεσημε΄ρι της Πέμπτης, «η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει «να ανοίξει αυτή τη συζήτηση»  και υποστήριξε στη συνέχεια ότι αυτό «δεν αφορά μόνο τους ΑΝΕΛ». 

Η δήλωση αυτή του Τζανακόπουλου και οι σχετικές πληροφορίες πυροδότησαν σενάρια ότι επίκειται κυβερνητική παρέμβαση ώστε να αποτραπεί η διάλυση των ΑΝΕΛ και πιθανώς του Ποταμιού στη Βουλή.