Σύμφωνα με πληροφορίες του Independent, η Μέι κατηγορείται από την ηγεσία της ΕΕ για σκόπιμες καθυστερήσεις, 53 μέρες πριν εκπνεύσει η συμφωνία που είχε κάνει με την Ένωση για το Brexit. Οι τροπολογίες που ψήφισε το βράδυ της περασμένης Τρίτης το βρετανικό Κοινοβούλιο, με στόχο την αντικατάσταση του λεγόμενου «backstop», δηλαδή του μηχανισμού ασφαλείας για την αποτροπή αυστηρών συνοριακών ελέγχων μεταξύ Ιρλανδίας (χώρα της ΕΕ) – Β. Ιρλανδίας (τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου), δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο. Η Μέι υποστήριξε πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, για να εισπράξει ακόμα μια φορά την άρνηση των Βρυξελλών, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν υφίσταται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη Βρετανία επικρατεί η αίσθηση πως το Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον πιο ορατό από ποτέ. Η Μέι έλαβε εντολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για διαπραγμάτευση, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με ένα μπαράζ αρνήσεων από αξιωματούχους της ΕΕ  και Ευρωπαίους ομολόγους της. Με την προθεσμία της 29ης Μαρτίου για την έξοδο να πλησιάζει, η Μέι έκανε άνοιγμα στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να τον πείσει να μαλακώσει τη στάση, αλλά ο ίδιος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να δεχθεί τη συμφωνία με τους υπάρχοντες όρους, καθώς θεωρεί ότι είναι αρνητικοί για τη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, Βρετανοί αξιωματούχοι ανασύρουν σχέδια έκτακτης ανάγκης της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου για την μετεγκατάσταση της βασιλικής οικογένειας, σε περίπτωση ταραχών στο Λονδίνο. «Αυτά τα σχέδια εκκένωσης έκτακτης ανάγκης υπάρχουν ήδη από τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά τώρα έχουν αναδιαμορφωθεί σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit)», ανέφερε ανώνυμη πηγή από το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.