Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία:

Η νέα διαδικασία πληρωμής της μισθοδοσίας των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), που ισχύει από 01/01/2019, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων μας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες. Κι ενώ οι περίπου 350 εργαζόμενοι και εργαζόμενες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου παραμένουμε απλήρωτοι/-ες για δύο ολόκληρους μήνες, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα καταβληθεί ο μισθός του Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, από τις αρχές του 2019 έληξαν οι συμβάσεις καθαριότητας με συνέπεια οι εργαζόμενοι/ες στα περισσότερα γραφεία και κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα να δουλεύουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, στις οποίες εκτίθενται ταυτόχρονα και οι πρόσφυγες/-ισσες και οι μετανάστες/-στριες, χωρίς να έχει βρεθεί  μεταβατική και συνεπής λύση. Πριν λίγες ημέρες έληξαν και οι συμβάσεις φύλαξης των δομών της Υπηρεσίας Ασύλου, γεγονός που προσθέτει εμπόδιο στην εξυπηρέτηση των αιτούντων άσυλο και του κοινού.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της 6ης Φλεβάρη 2019 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τετάρτη 06/02/2019 ως εξής: στάση εργασίας τις τελευταίες τέσσερις (4) ώρες της πρωινής βάρδιας / ωραρίου κάθε υπαλλήλου και αντίστοιχη στάση εργασίας τις πρώτες τέσσερις (4) ώρες της απογευματινής βάρδιας /ωραρίου κάθε υπαλλήλου.

Απαιτούμε:

–  Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

–  Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα. Επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες.

–  Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους/ες. Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Μέτρα πρόληψης και προστασίας.

–  Εξίσωση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ εργαζομένων με τους/ις ΙΔΑΧ.

–  Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες.