Μιλώντας στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση του προς την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για κοινωνικό και οικονομικό ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ που ανταλλάσσει συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα.

«Τις μέρες αυτές, όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και το κοινωνικό του ναυάγιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής. Των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα. Μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή: Για να παίξει την τελευταία πράξη της, αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας, νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους. Άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι κύρωσαν τη Συνθήκη των Πρεσπών και άλλοι εγκρίνουν τα νομοσχέδιά της. Βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία. Ενώ άλλοι -δύο συγκεκριμένα- ενώ παραμένουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, στηρίζουν άλλο κόμμα για να μην χάσουν την ευκαιρία. Πλειοψηφίες ευκαιρίας και συμπεριφορές ευκαιρίας. Όλα αυτά, όπως φαίνεται, σε τιμές ευκαιρίας».

Επίθεση και σε Καμμένο – Βούτση

Συνέχισε να κάνει λόγο για εκβιασμό του Τσίπρα από τον Καμμένο, πατώντας πάνω στην υπόθεση της αλλαγής κανονισμού της Βουλής και την καθυστέρηση που επέδειξε ο πρωθυπουργός για να αντιδράσει. Δήλωσε και πάλι ότι ο Νίκος Βούτσης φέρεται ως υπάλληλος του Α. Τσίπρα και όχι ως πρόεδρος της Βουλής, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα «ένοχων μυστικών» ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο.

«Ο κ. Καμμένος, ο “αναντικατάστατος σύμμαχος”, όπως τον αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας, άφησε πια τις στολές παραλλαγής. Πότε απειλεί τον συνέταιρό του και πότε του επιτρέπει να ελίσσεται. Προσέξτε: Μία ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς του. Αλλά, στο μεταξύ, ο Κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο. Και, δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές.

Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη. Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε, επίσης, να είχε επιστρέψει ως απαράδεκτες τις έξι επιστολές που του έστειλαν οι βουλευτές μαριονέτες. Και αυτός ο θεσμικός κατήφορος, ο πρωτοφανής θεσμικός κατήφορος, ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου τον οποίο βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες,  πρέπει, επιτέλους, να πάρει τέλος μαζί με τα ένοχα μυστικά που ενώνουν τους δύο συμπρωταγωνιστές».

«Πρωτοφανής η κατάντια του Τσίπρα»

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες» και απλώνει σήψη που πριονίζει το πολίτευμα, τονίζοντας ότι η μόνη λύση που έχει μείνει στον Α. Τσίπρα μετά την κατάντια του είναι να ορίσει εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Η πολιτική δεν έχει σήμερα ανάγκη ούτε από το ήθος ούτε από την αισθητική των έξι τυχοδιωκτών που θέλουν να κρατήσουν για λίγο ακόμη τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Γιατί η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση. Δηλητηριάζει, δυστυχώς, και το σύνολο της δημόσιας ζωής. Προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Πριονίζει το πολίτευμα. Και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια πρωτοφανή κατάντια. Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή».

Ποντάρουν «στο πολιτικό τους ήθος» και το «προσωπικό παράδειγμα»

Τέλος, ανέφερε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε διαδικασία εγρήγορσης και αντιπροσωπεύει «το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα της Δημοκρατίας και της Ελπίδας που αναζητούν όλοι». Όπως τόνισε, όπλα τους στην προσπάθεια για τις εκλογές είναι το πολιτικό τους ήθος, η συνέπεια και το προσωπικό παράδειγμα που δίνουν.

«Στις 108 ημέρες που μένουν από τώρα μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου, το κόμμα τίθεται σε απόλυτη εγρήγορση και απευθύνεται σε όλες και σε όλους: Στους πολίτες που προδόθηκαν απ’ τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Σε παλιούς μας φίλους, τους συναντώ σε όλες μου τις περιοδείες, είμαι σίγουρος ότι τους συναντάτε και εσείς, άνθρωποι που ψήφισαν παλιά τη Νέα Δημοκρατία, μας εγκατέλειψαν στην πορεία και τώρα επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς. Γιατί η παράταξή μας είναι τώρα το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα της Δημοκρατίας και της Ελπίδας που αναζητούν όλοι.

Ο αγώνας ξεκινά σήμερα, με πρώτους όλους εμάς, για να απλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, να κινητοποιήσει κάθε μέλος, κάθε φίλο της Νέας Δημοκρατίας. Όπλα μας είναι οι θέσεις μας και το προσωπικό μας παράδειγμα. Το πολιτικό μας ήθος, η συνέπειά μας, η αφοσίωσή μας στην μεγάλη προσπάθεια. Ουσιαστικά αυτό το όργανο των Τομεαρχών μετατρέπεται στην ουσιαστική εκλογική επιτροπή μάχης. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Έχουμε, ήδη, σηκώσει τα μανίκια. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει Οι Έλληνες έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν σχέδιο, αποτέλεσμα και ελπίδα. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Και σε λίγο, η Ν.Δ με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους των Ελλήνων. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους, να πάει μπροστά. Και μαζί, το μπορούμε»