Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, το Παρίσι ανακοίνωσε πως ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ιταλία «για διαβουλεύσεις εξαιτίας μίας σοβαρής κατάστασης χωρίς προηγούμενο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», λόγω της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της Ιταλίας Ντι Μάιο με ηγετικά μέλη του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων». Το κίνημα διαδηλώνει στους δρόμους της Γαλλίας εδώ και τρεις μήνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης και έχει στριμώξει στα σκοινιά τον Μακρόν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εξαπέλυσε επίθεση στην ιταλική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι εδώ και μήνες δέχονται επίθεση. «Εδώ και αρκετούς μήνες η Γαλλία έχει αποτελέσει στόχο επανειλημμένων κατηγοριών, αβάσιμων επιθέσεων και εξωφρενικών δηλώσεων, τις οποίες είναι ο καθένας να γνωρίζει».


Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, έσπευσε να υπερασπιστεί τη Γαλλία και να επιτεθεί στα «Κίτρινα Γιλέκα» και τη δράση τους. «Ο αντιπρόεδρος θα μπορούσε σίγουρα να αποφύγει αυτή την επίσκεψη και τη συνάντηση με αυτούς που πετούν μολότοφ στην αστυνομία και καίνε τα καταστήματα. Όλα αυτά τα κάνουν μόνο για να μπορέσουν να σχηματίσουν μια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι πράγματι πολύ λυπηρό, θα έλεγα άθλιο, καθώς οι Ιταλοί είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα. Η Γαλλία έχει να διαχειριστεί τις δικές τις ευθύνες, αλλά εμείς ρισκάρουμε να οδηγηθούμε σε λανθασμένο δρόμο λόγω των ιδιοτροπιών ενός άπειρου υπουργού.