Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, ο Γκουαϊδό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είναι διατεθειμένος να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ «προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα».

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το αν θα ήταν διατεθειμένος να εγκρίνει την στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα και απάντησε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο.

Ο Μαδούρο έχει αρνηθεί την ξένη βοήθεια, προβλέποντας, , ότι θα ανοίξει τον δρόμο σε μια αμερικανική επέμβαση για την ανατροπή του. «Κανείς δεν θα εισέλθει, ούτε ένας εισβολέας στρατιώτης», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γκουαϊδό εκβίασε και πάλι τον στρατό της Βενεζουέλας, λέγοντας τους ότι είναι η ώρα να διαλέξουν το αν θα συμπορευθούν μαζί του ή με τον Μαδούρο, που κατέχει παράνομα την εξουσία. «Ο στρατός πρέπει να αποφασίσει εάν θα “πάρει την πλευρά του συντάγματος” ή θα “συνεχίσει στην πλευρά ενός ολοένα και πιο απομονωμένου δικτάτορα”. Είναι κρίσιμη η απόφαση για τις ένοπλες δυνάμεις».

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της Μαργαρίτας Λιβιεράτου «Γιατί να αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια ο Μαδούρο;»