Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, «Thessnews», ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η « η μετατόπιση της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ προς την ακροδεξιά είναι μια εδώ και καιρό συντελούμενη διαδικασία η οποία σχετίζεται με την εξάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ακροδεξιά ομάδα των Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη».

Ερωτηθείς για την ποιότητα του πολιτικού λόγου της ΝΔ, δήλωσε πως πλέον ο πολιτικός λόγος της βρίθει οργισμένων αντιδράσεων και θεωριών συνομωσίας. «Έχει υποστεί μια πρωτοφανή υποβάθμιση με τη διαμόρφωση μιας ρητορικής που βρίθει από οργισμένες αντιδράσεις στα όρια του παροξυσμού, από χαρακτηρισμούς, απειλές, ύβρεις και προσβολές, ενώ την ίδια στιγμή υποδέχεται ευχαρίστως θεωρίες συνωμοσίας, παραδοξολογίες και παραπολιτικά σενάρια ως κεντρικά της στοιχεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για  «εξεζητημένη έκφραση οργής με καφενειακό λεξιλόγιο» της ΝΔ που πολλές φορές αφήνει άναυδο το ακροατήριο». Δήλωσε ότι αυτή η στάση που τηρεί η ΝΔ «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση της οργής της ελίτ διότι κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση η Αριστερά, αμφισβήτησε την κυριότητα της επί των κρατικών θεσμών και άρχισε να ξηλώνει το δίκτυο εξουσίας που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες στη χώρα».