Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο Ν. Βούτσης ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Π. Καμμένος τον εκβίαζε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απάντησε ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε ευθέως αλλά υπήρξε ένα κλίμα εκβιασμού, λόγω δημοσιευμάτων που προσπάθησαν να τον χτυπήσουν.

«Θα σας πω ευθέως ότι πραγματικός εκβιασμός  με την έννοια της ανοιχτής πρόκλησης δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια. Πλην όμως, οι δημόσιες αναφορές, οι πιέσεις και κυρίως τα κατά τη γνώμη μου απολύτως κατευθυνόμενα δημοσιεύματα για δήθεν αποκαλύψεις ή για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σε «μακελευτικά» έντυπα οπωσδήποτε μας προκαλούν μεγάλη δυσφορία και ένα κλίμα πίεσης .

Με αυτήν την έννοια θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα κλίμα εκβιασμού. Γι αυτό ήμουν πολύ σαφής μέσα στη Βουλή κι ο Πρωθυπουργός ακόμη πιο σαφής στην επιστολή του, ότι είτε εκβιασμοί από αυτήν την πλευρά είτε εκβιασμοί από άλλη πλευρά, για παράδειγμα πολιτικοί εκβιασμοί από την αξιωματική αντιπολίτευση που επί ενάμιση χρόνο ζητάει ευκαιρίες και κάνει διαρροές για μομφή απέναντί μου, από εμάς δεν είναι αποδεκτοί και απαντώνται μόνο με απολύτως θεσμική προσήλωση».

Ερωτηθείς για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε στάση ευθύνης για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να καθαρίσει με τη διαπλοκή από τον δημόσιο τομέα. Επανέλαβε ότι η διαφορά των δύο κομμάτων στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αναμενόμενο να φέρει το τέλος της συγκυβέρνησης.

«Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας όπου υπήρξε μια συνεργασία την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά κι έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας. Από κει και πέρα το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σ αυτήν τη συνεργασία».