Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι ο πρώην κυβερνητικός του εταίρος ήταν απόλυτα ενημερωμένος για το σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι μπήκε σε ξένο σπίτι για να πάρει τα παιδιά.

«Απεδείχθη ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, με σκοπό να πάρει τα παιδιά. Και μάλιστα ένας άνθρωπος που είχε το ελευθέρας να μπαίνει στο σπίτι».

Τόνισε πως με τη διάλυση της ΚΟ θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του, την ώρα που κινδυνεύει λόγω της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να  μηνν κινδυνεύσει η οικογένεια του.

«Η απειλή διάλυσης ΚΟ. Δεν έχει να κάνει με μετακλητούς υπαλλήλους ή αποσπασμένους που μας βοηθούν, δεν αφορά ένα γραφείο στη Βουλή. Η κατάργηση της Κ.Ο. με την οποία με απειλούν σημαίνει και ότι θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξή μου. Και τούτο, την ώρα που εξαιτίας της κυβέρνησης απειλούμαι πολλαπλώς. Κατέχω μυστικά ως πρώην υπουργός Άμυνας. Στην περίπτωση που εγώ ή η οικογένειά μου μείνουμε αφύλακτοι θα υποχρεωθώ να λάβω μέτρα. Πάντως δεν αφήσω την οικογένειά μου να κινδυνέψει με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».

Υποστήριξε ότι η προσπάθεια αποδόμησής του ίδιου και των ΑΝΕΛ ξεκίνησε με το ταξίδι του στις ΗΠΑ και το Plan B για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το οποίο ο Α. Τσίπρας ήταν ενήμερος. «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε το σχέδιο αυτό παρά τα λεγόμενά του. Είδα λοιπόν πρωτοσέλιδα εφημερίδων να μου κάνουν μια σφοδρή επίθεση. Εφημερίδες που ήξερα από τις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου ότι παίρνουν γραμμή απευθείας από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Πρώτες από αυτές η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή».

Για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δήλωσε πως «άνοιξε στον Σόρος την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών», και πρόσθεσε: «Να με καλέσει ο εισαγγελέας να τα καταθέσω. Μπορώ να το αποδείξω». Για τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ανέφερε ότι «έχει αποδείξει πως είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ».

Τέλος, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά σε πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους για υποκριτική στάση: «Η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης ορκίζονταν ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κούικ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία… Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε τόσο πολύ που θεώρησε ότι πρέπει να δαγκώσει το χέρι αυτού που τον έκανε δύο φορές βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό χωρίς καν να έχει εκλεγεί».