Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή SamTimes της διαδικτυακής τηλεόρασης του Grtimes.gr, ο Μ. Παναγιωτακάκης δήλωσε ότι όσο είναι πρόεδρος της ΔΕΗ δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής ρεύματος, άφησε το περιθώριο ανοικτό και ανέφερε πως είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες. «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «χρειάζεται αύξηση στα τιμολόγια η οποία θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και δικαιότερη». Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, τον είχε διαψεύσει λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής.

«Η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού. Πλέον, η ΔΕΗ κατέχει μερίδιο 80% και 20% οι ανταγωνιστές. Για αυτόν τον λόγο, η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί», είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Open.