Με κεντρικό σύνθημα «να μην περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη στις 9 στα δικαστήρια της Πρέβεζας, λόγω της δίκης πολιτών που αντέδρασαν απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και σέρνει στα δικαστήρια πολίτες, την ίδια στιγμή που προπαγανδίζει ότι παλεύει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Για τρίτη φορά κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά με πιο βαρύ κατηγορητήριο από πλευράς εισαγγελέα προκειμένου να δικαιολογηθεί το μένος ενάντια στις προσπάθειες του εργατικού λαϊκού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον επικίνδυνο δρόμο με την ποινικοποίηση για ακόμα μία φορά των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων αλληλεγγύης σωματείων φορέων κλπ ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οι δίκες γίνονται την περίοδο που η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι παλεύει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας. Με συζητήσεις κυβέρνησης-τραπεζιτών ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας υπό το πρίσμα να μη δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει το νέο πλαίσιο περισσότερο συνδέεται με τις προεκλογικές της… ανησυχίες παρά με μια διάθεση προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών. 

Ταυτόχρονα όμως σέρνει στα δικαστήρια όποιον στην πράξη αντιπαλεύει τις κατασχέσεις δείχνοντας πως οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες τους είναι κενό γράμμα για τα λαϊκά στρώματα. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τα ρέστα της για χάρη των τραπεζών, δημιουργώντας μια θηλιά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά και με το ιδιώνυμο που ψήφισε οδηγούνται όσοι παλεύουν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας στα δικαστήρια. Να είναι σίγουροι όμως πως οι κομμουνιστές, το λαϊκό κίνημα, οι αγωνιστές δεν πτοούνται από τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Δε θα κάνουν πίσω, κανένα σπίτι δε θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη».