Η διεύθυνση της εφημερίδας Liberation ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο δημοσιογράφοι της: ο Αλεξάντρ Ερβό, επικεφαλής της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας, και ο Βενσάν Γκλαντ με τον οποίο συνεργαζόταν και ο οποίος παραδέχθηκε ότι ίδρυσε την ομάδα το 2009.

Το πολιτιστικό περιοδικό Inrocks έκανε το ίδιο με τον αρχισυντάκτη του ιστοτόπου του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον απολύσει.

Ο Γκλαντ ζήτησε συγγνώμη μέσω του Twitter, επισημαίνοντας ότι τώρα συνειδητοποίησε ότι «τέτοιου είδους πρακτικές είναι απαράδεκτες και ότι το LOL δεν είναι καθόλου αστείο όταν γίνεται σε ομάδες».

Το ίδιο έκανε και ο Ερβό, αν και σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter επιτέθηκε εναντίον όσων «πήδηξαν από τη χαρά τους» όταν έμαθαν ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Δεκάδες γυναίκες αποφάσισαν να μιλήσουν δημοσίως για την παρενόχληση που υπέστησαν αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τον ιστότοπο διασταύρωσης ειδήσεων της Liberation, το Checknews, την Παρασκευή.

Η πρώην μπλόγκερ Καπισίν Πιο αφηγήθηκε ότι επί χρόνια την είχαν βάλει στο στόχαστρο, αναρτώντας φωτομοντάζ και βίντεο. «Ήταν πολύ σκληρό για μένα όταν ήμουν νέα. Καθώς διάβαζα βρομιές για μένα παντού στο διαδίκτυο, πείστηκα ότι δεν άξιζα τίποτα», έγραψε στο Twitter.

«Ήμουν χοντρή, ήμουν γυναίκα, ήμουν φεμινίστρια, αυτά αρκούσαν για να γελάνε», ανέφερε από την πλευρά της η Νταριά Μαρξ, η οποία αγωνίζεται κατά της χοντροφοβίας.

Ο μπλόγκερ Ματιάς Ζαμπόν-Πουιγιέ αφηγήθηκε επίσης στον ιστότοπο Medium ότι δεχόταν ανώνυμες προσβολές, «σαρκαστικές ηχογραφήσεις» και έπεσε θύμα φωτομοντάζ. Μάλιστα, ένα από αυτά τα φωτομοντάζ ήταν πορνογραφικού περιεχομένου και στάλθηκε σε ανηλίκους.