Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το Eurogroup σχετικά με την επόμενη εκταμίευση προς την Ελλάδα, ο Κλ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι το ποσό από την επιστροφή των ANFAs και SMPs δεν είναι αμελητέο και ανέρχεται περίπου σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για φέτος.

Τόνισε ότι η απόφαση για την εκταμίευση θα κριθεί από το επόμενο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, στη βάση της δεύτερης έκθεσης των εκπροσώπων των δανειστών για τη δεύτερη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση στις 27 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε πως υπάρχουν κάποια «ανοικτά ζητήματα στην αξιολόγηση».

Οι δανειστές περιμένουν από την κυβέρνηση να δείξει ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να τρέξει με πιο γρήγορο ρυθμό το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τη μείωση των κόκκινων δανείων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. «Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα. Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Όμως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τί θα γίνει στο επόμενο Eurogroup».